Vinprovning Italien Runt

IMG_3314 Igår arrangerade Sentiamo en vinprovning för ett gäng trevliga och framgångsrika damer. Temat var Italien Runt och vi provade tre olika viner från tre olika italienska regioner; Sicilien, Kampanien och Toscana.

Det sicilianska vinet var från producenten Cusumano i Caltanisetta och producerat av druvsorten Nero d’Avola. Ett typiskt varmt vin men doft och smak av konserverade körsbär, nejlika och en lite rökig avslutning. Vinet från Kampanien kom från producenten Terredora i Avvellino-trakten och är tillverkat av druvan Aglianico. Ett kraftfullt vin med rejäla tanniner, mycket mörk frukt och en bra syra. Toscanaren var Serrata Belguardo från Maremma av Marchesi Mazzei, Sangiovese utspätt med 20% Alicante nero. Ett stramt och syrligt vin med en tydlig kryddighet från lagring på nya små, delvis amerikanska, ekfat.

Alla viner under hundralappen.

Vi pratade bl.a. om våra sinnens funktion i vardagen, om italiensk matlagning och om hur man optimerar vinprovningen till max för att på bästa sätt känna alla smaker och dofter.

Det blev en rolig och lärorik tillställning med båda skratt och funderingar.

Vill även du uppleva en rolig och lärorik kväll med vinprovning och/eller matlagning med tema Italien? Sentiamo skräddarsyr aktiviteter utefter dina intressen, önskemål och budget. Hör av dig!

info@sentiamo.se

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s