Saltimbocca alla Romana – orginalreceptet

Eftersom jag nu tydligen blivit ciceron till en grupp matlagningsintresserade personer som är nyfikna på det italienska köket måste jag förvandla min känsla till struktur och ordning. Att förmedla min passion för matlagning och det italienska köket är inga problem. Det är organisationen, tiden och de precisa måtten som oroar mig. Troligtvis kommer det sluta med att vi drar över timmar på tiden, allas maträtter blir olika och ingen vet riktigt vad den har gjort eller vad som ska göras. Kaos. Men, förhoppningsvis har vi kul under tiden och det är ju det som är det viktigaste, eller hur?

Förutom mina paradrätter risotto och tiramisù kommer vi att damma av den här gamla klassikern:

Saltimbocca alla Romana

saltimbocca

Ingredienser till 4 personer: 4 skivor kalvkött, 4 skivor lufttorkad skinka (parma), 4 salviablad, 30 gram smör, 1/2 dl vitt vin, salt, peppar. 

Hur gör man:

1. Ta bort eventuella nervtrådar från köttet och lägg det mellan bakplåtspapper. Slå ut det med en kötthammare eller liknande. Tvätta och torka salviabladen försiktigt så de inte går sönder.

2. Lägg en bit parmaskinka på varje köttbit och därefter salviabladet. Sätt fast med tandpetare.

3. Smält smöret i pannan och lägg sedan i saltimbocca. Stek ett par minuter på varje sida.

4. Häll över vinet och låt alkoholen ånga av. koka en kort stund. Salta oc peppra efter behag. Servera tillsammans med skyn.

Tid: 15 minuti

Annonser
Det här inlägget postades i Italien, Mat. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Saltimbocca alla Romana – orginalreceptet

  1. Mums! Vad gott det låter! Måste man ju testa! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s