Gör som Oleotti och låt vin finansiera ditt filmprojekt

thn_07-zoran-il-mio-nipote-scemo-poster

Zoran, il mio nipote scemo ( Zoran, my Nephew the Idiot) av Matteo Oleotti kommer att, som enda italienska bidrag, visas på Venedigs Filmfestival den 3 september i år. En sak som särskiljer filmen är regissörens stora intresse för vin.

– Eftersom jag tycker att film borde vara någonting fint har jag försökt att sammanföra min två största passioner här i livet: vin och film, berättar han i en intervju med movieplayer.it.

För att finansiera filmen gick flera vinbönder i området Gorizia (Collio) i norra Italien, på gränsen till Slovenien, samman och sålde vin för andelar i produktionen.

Inspirationen kom av de såkallade Osmize, en plats där man kan samlas och äta och dricka av det som området producerat. Dessa är  typiska för just det här området i Italien och var i början en form av öppna gårdar där man under åtta dagar fick sälja det man producerat. Än idag hänger man ut såkallade frasche (ett knippe kvistar) för att visa att här finns det mat och vin till försäljning.

– Vi producerar vin och film och skapade därmed  Osmiza Crowd Funding.  Den sammanför det typiska regionala och centraleuropeiska fenomenet osmizia med filmprojektet Zoran som vi förklarar i Osmiza Tour runt om på festivaler i hela världen, förklarar Oleotti.

Filmens ”okulta” huvudperson är utan tvekan vinet då den utspelar sig på en osteria där vinet och maten för samman personerna i det lilla samhället. Ett samhälle där dagarna alla är sig lika, fram till den dag Zoran kommer in i bilden. En pojke, en långväga släkting med rötter i Slovenien. Det visar sig nämligen att han är oslagbar på pilkastning.

När filmen visas i Venedig kommer teamet att bygga upp en osmiza för att skapa den rätta stämningen med klirrande glas, mat, vin, pilkastning och sånger i vinets tecken.

Så ni som tänk åka dit och gillar mat och vin kanske ska ta en extra titt på just detta bidrag.

Annonser
Det här inlägget postades i Italien, Kommunikation, Uncategorized, Vin och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s