Italiensk vardagspasta för den lilla plånboken och den stora magsäcken

Spaghetti-aglio-olio-e-peperoncino-425x525-1367586215

När magen kurrar och plånboken är tom kan ett recept som detta komma väl till pass. En enkel pasta men vitlök, olja och chilipeppar. Perfekt för studenten, storfamiljen, den lilla familjen, den stressade bankchefen och ja, egentligen vem som helst.

Pasta aglio, olio e peperoncino

Ingredienser: Spaghetti, olivolja, vitlök och chilipeppar. Salt.

1. Sätt på en stor kastrull med pastavatten på spisen.

2. När vattnet kokar häll i ett par matskedar salt och spaghettin.

3. Värm en stor mängd olja i en stekpanna och lägg i den hackade vitlöken.

4.  När vitlöken blivit mjuk (ej bränd) häll i chilipeppar.

5. Häll av pastan i ett durkslag och spara lite av pastavattnet.

6. Häll i pastan i oljan tillsammans med lite pastavatten och rör runt tills helt blandat.

7. Servera direkt från stekpannan, rykande hett och garnera med en kvist persilja, nymalen svartpeppar och ev. (om plånboken tillåter) lite riven parmesan.

Buon apetito!

Annonser
Det här inlägget postades i Italien, Mat, Recept. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s