Baguetten är i kris!

images-1

Det är inte bara svullna magar som plattas ut av den rådande kolhydratsskräcken. All världens bagares försäljningskurva  riskerar även den platt fall när smöret tar slut i kyldisken.

I Frankrike verkar det som att LCHF-trenden och det minskade kolhydratsintaget inte är den enda anledningen till att fransmännen börjat vända ryggen till sin nationalsymbol. De är även trötta på att stå i kö (brottas) varje morgon för det dagliga brödet. Är baguetten i kris?

Den franska staten oroar sig och har stiftat regler för innehåll och paketering. Baguettemaskinen och den såkallade ”monnaieur” har ersatt det nakna brödet från bageriet. Bagarna kan i sin tur tänkas uppfinna nya mer lockande varianter med högre fiberinnehåll. Vad gör man inte för att rädda Frankrikes kanske mest talande nationella symbol?

I Sverige ser situationen annorlunda ut då surdegstrenden fortsätter sin frammarsch och kompenserar och motverkar LCHF-vågen, ofta i baguetteform. Om bagar-hipstern vinner mot Zytomierska-klanen är kanske surdegsbrödet Sveriges nästa nationalsymbol och svenskarna framtidens fransmän.

Det är ju dock en ganska motbjudande utveckling om man tänker att framtidens fransmän skulle spänna fast ett smörpaket på pakethållaren, låta det sticka ut ur lite snyggt ur väskan eller gå med det nonchalant under armen, inte sant?

Annonser
Det här inlägget postades i Mat, Nyhet och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Baguetten är i kris!

  1. Har ingen känsla av att baguettens fall är nära. Finns inga butiker som har så långa köer som bagerierna när det är baguettedags på dagen. Och tur är det! Baguetten slår i stort sett alla bröd när den är färsk och god! Men självklart måsta man noga välja sin baguetteleverantör. Inte alla baguetter är lika värda (eller lika goda)…!

  2. sentiamo skriver:

    Tack Per. Det var betryggande fakta 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s