Vinjobb sökes

CurriculumBottiglia

Att söka jobb är minst sagt påfrestande. Särskilt om man har en snäv, utländsk vinprofil och söker jobb i ett icke vinproducerande land. Ett sådant CV kan ibland tyckas svårtolkat, nördig, snobbig eller ointressant. Så, nu när vindarna vänder och jag ännu en gång är till arbetsmarknadens förfogande funderar jag på en lite mer dramatisk framtoning.

På vinets etikett har man tidigare sett allt ifrån kärleksförklaringar till sagor och internhumoristiska budskap. Nu är det även dags för CV på butelj.

Idén kommer från en fransk marknadsföringsstudent, Simon Mahieu, som valde att, istället för via mail, skicka ut sina jobb- och studieansökningar tryckta på vinetiketter. Självklart skrev han även sitt CV på vinspråk; ”Appellation d’Origine Contrôllée” blev “Appellation Étudiant Motivé” och han försäkrar mottagaren om att han kommer att ”utvecklas snabbt med tiden”.

CurriculumBottigliaRetroetichetta

Risken att bli anmäld för mutning eller att man klassas som en livsfarlig vinliberalist kan dock finnas. Det är ännu oklart om fransosens marknadsföringsknep hade en lyckad utgång men han har prisats för sitt nytänkande.

Något att fundera över.

Det här inlägget postades i Kommunikation, Vin och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s