Stekt abborrfilé med karamelliserat smör

Här ligger de smöriga små liven

Det är någonting speciellt med fina råvaror. När de i stort sett tillagar sig själva. Lite smör och lite salt, några pepparkorn och så är det klart. Ingen konst.

Så är fallet med denna rätt. Smörstekt abborrfilé (med abborre köpt på Carléns Fisk där vi numera är stammisar). Man låter sedan fint smör bli lite lätt brunt i stekpannan och få doften av karamell. Till detta kan man servera kokt potatis, rotfruktmos, broccoli, brysselkål, sallad eller vad man önskar. En garanterad succé.

För att skölja ned härligheten väljer jag ett vin som har lite smöriga toner såsom ett Chardonnay från Pouilly Fuissé t.ex. Det är dock viktigt att det inte är för kraftfullt och tar överhanden utan att det även har en balanserande syra som ger kontrast till smörigheten. Domaine Thibert, Pouilly Fuissé är ett utmärkt val. Om man vill prova någonting annorlunda och spännande men minst lika matchande kan Jean-Paul Bruns Chardonnay från Beujoulais vara ett kul alternativ.

Testa och njut!

Det här inlägget postades i Mat, Recept, Uncategorized, Vin och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Stekt abborrfilé med karamelliserat smör

  1. Mmmmm, vad gott! Aborre är en underbart god fisk.

  2. Ping: Paul bruns | Dminsitedemo

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s