Italiensk pasta med karljohansvamp- Tagliatelle ai funghi porcini

Favorit i repris:

Recept på årstidens godaste pasta med Karljohansvamp:

Obs! Det är ett typiskt italienskt recept utan grädde så var inte rädda att ösa på med olivoljan (alt. tillsätt en skvätt grädde).

Tagliatelle ai fungi porcini

Ingredienser: Karljohansvamp, vitlök, olivolja, parmesan, tagliatelle (gärna färsk), salt, chili.

1. Rensa Karl-Johansvampen och ta bort alla maskätna delar. Skär den i tunna skivor på längden.

2. Sätt på pastavattnet.

3. Värm olja (täck bottnen) i en stekpanna och lägg ned 2 hela vitlöksklyftor som krossats lätt under en kniv. Låt oljan ta smak av vitlöken utan att vitlöken blir bränd.

4.  Lägg i svampen, salta och stänk på lite chili. Sänk värmen och stek tills de blivit mjuka.

5. Salta pastavattnet och lägg i tagliatellen i det kokande vattnet.

6. Ta ur vitlöksklyftorna som nu gjort sitt. Blanda ned pastan i svampen med lite av pastavattnet och låt pastan koka färdigt ( al dente om torrpasta) tillsammans med svampen i stekpannan. (Stärkelsen i pastavattnet gör att det blir lite krämigt)

7. Riv över parmesan och servera med ett torrt Riesling t.ex. från Laurent Barth, en liten producent i Alsace som arbetar delvis biodynamiskt och verkligen kan sin sak. Vinet har en trevlig liten syrlighet som jag personligen tycker är väldigt viktigt i de annars lite väl söta vinerna från distriktet.

Buon apetito!

Annonser
Det här inlägget postades i Italien, Mat, Recept och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Italiensk pasta med karljohansvamp- Tagliatelle ai funghi porcini

  1. Ping: Vin till Karl Johan-svamp – hur ska man tänka? | Sentiamo

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s