Krogrunda à la 1977

Kul läsning på Aqua Vitae. Det ligger någonting i det.

Magnus Reuterdahls vinblogg (Aqua Vitae)

Gamla rävar eller ringvrak; åldersmännen inom svensk vinjournalistik får ofta många svingar riktade emot sig, många berättigade andra mindre så. Kanske är det också så att det är en generationsfråga, många av dessa är gamla uvar är uppväxta med andra kvalitetskrav, andra maträtter och vanor än dagens konsumenter. I jämförelse är nog de flesta BiB:ar i ärlighetens namn betydligt bättre än till exempel monopolets gamla flaggskepp som Spanskt lantvin, Saïda, Parador, Diamant, Skeppets whisky (varav vissa fortfarande finns kvar om man vill påminna sig) eller hemmagjort maskrosvin.

Även restaurangvanorna har förändrats, idag är Sverige långt fram när det kommer till mat med flera en och två-stjärniga restauranger, en världens främsta sommelierer och stora framgångar i Bocuse d’Or. Långt från 50-talets öl-sjapp och beställningar som två vita och en brun och 70-talets tallrikar med stora såsspeglar och det bruna köket (läs mer här om du missade 70-talet).

Givetvis har allt…

View original post 1 158 fler ord

Annonser
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s