Spaghetti allo scoglio- försvinnande god skaldjurspasta

Före

Spaghetti allo scoglio:

Ingredienser: Ett nät musslor, två nävar räkor, 6 körsbärstomater, 2 dl vitt vin, 1 dl grädde, 3 vitlöksklyftor, lite hackad persilja, olivolja, linguine (lite tunnare och tillplattad spaghetti).

1. Sätt på en kastrull med vatten.

2. Häll i olivolja i en stor stekpanna. Krossa två vitlösklyftor och lägg i de hela. Hacka en klyfta fint. Hacka lite färskt chili (smaka på den först och krydda efter behag) och bladpersilja.Värm på lite lätt.

3. Lägg i musslorna (som tvättats och kontrollerats) och häll i vinet och ev. lite vatten. Lägg på ett lock.

4. När musslorna öppnat sig (ca 5 min) plocka ut dem på ett separat fat. Ta bort de oöppnade och trasiga. Plocka bort ev. skräp i såsen.

5. Skär tomaterna på hälften (eller i fyra delar om lite större) och lägg i med snittsidan ned. Låt såsen koka ned något.

6. Häll i grädden och låt såsen koka ned till en krämig röra.

7. Under tiden, skala räkorna men spara några med skalet på. Plocka även ut några av musslorna men spara de flesta med skalet på.

8. Salta och lägg i pastan i det kokande vattnet. När den är nästan klar, häll av och spara lite av pastavattnet.

9. Ta bort de hela vitlöksklyftorna ur såsen och lägg i pastan med lite av pastavattnet. Låt det koka ihop tills pastan är al dente.

10. Lägg i räkor och musslor och värm samman snabbt.

11. Servera!

12. Njut!

Efter

Annonser
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s