Ett fragment av livets doft

Hon öppnade fönstret och drog in luft i sina näsborrar. Den friska doften av våt asfalt kom emot henne. Det hade regnat i natt. Knattrandet av mopeder av olika tum, kaliber och storlekar och dånet av en förbipasserande motorcykel förpassade bilarnas motorer till ett susande bakgrundsljud. Morgontrafiken hade vaknat.

Avgaserna och den våta asfalten blandades med bageriets vanilj- och citrondoft . Kaffebaren medverkade i doftsynfonin med en rostad syrlighet samt rök från barägarens första cigarett. Stadens morgonandedräkt var inte så dum konstaterade hon och gick för att klä på sig.

På den lilla kvartersbaren bytte hon några ord med Svetlana samtidigt som hon serverades en caffe macchiato i stor kopp med ett stänk kakao på toppen. Doften av morgonens första kaffe väckte hennes sinnen till liv och i ett inspirerat ögonblick drog hon in doften med båda näsborrarna samtidigt som hon tog den första klunken. Svetlana log och gav henne en servett att torka av kakaon med, efter att hon hade avslutat nysattacken som fick hela baren att se åt hennes håll.

“Skit också, nu måste jag verkligen gå och pudra näsan”, sa hon rodnande och Svetlanas leende övergick i ett kluckande skratt.

Tillbaka från toaletten hade allt återgått till vanligheterna, ingen skulle någonsin mer ägna en tanke åt hennes kakaosniffande och det tyckte hon kändes skönt.

Den bjällerförsedda dörren bytte sorlet av röster, skedar mot porslin och kaffemaskinens trygga mullrande mot ljudet av tutande, argsinta bilister.

Doften av stadens andedräkt berikades nu av sötbesk kakao. Dagen kunde börja.

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s