Kapten KUK ska få italienska barn att äta mer grönsaker

Jag trodde det var ett dåligt skämt men det är faktiskt Il Ministero della Salute (Italienska hälsoinstitutet) som tagit fram en tecknad serie som ska få barnen att äta mer grönsaker. Huvudpersonen Capitan KUK  älskar frukt och grönsaker och vet att de innehåller viktiga vitaminer. Han blir starkare och modigare när han äter mat från växtriket och kan hjälpa sina vänner i nöd.

Vad namnet kommer ifrån är en gåta. ”K” existerar i stort sett inte i det italienska språket i vanliga fall och jag kan inte komma på någon typ av förkortning som anspelar på frukt, grönsaker eller nyttigt leverne vilket hade varit en naturlig koppling.

Förvånande är även de många fallosymbolerna. Varför bor han på en extremt toppig ö? Varför har man valt att sätta en gurka i fören på hans fartyg? Antingen är det någon infiltrerad svensk med sjukt snuskig humor som nu vrider sig av skratt eller så har Il Ministero della Salute ingen aning om hur fel det ser ut ur ett svenskt perspektiv (och om de visste skulle de troligtvis bry sig lagom).

Nedan ser ni trailern:

Vid närmare eftertanke uttalas Capitan KUK, kapitan kook på italienska och Captain James Cook är väl troligtvis den logiska anknytningen. Gåtan löst!

Annonser
Det här inlägget postades i Italien, Kommunikation, Mat, Nyhet, Uncategorized och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Kapten KUK ska få italienska barn att äta mer grönsaker

  1. Sara Nilsson skriver:

    Haha! Det är nog en svensk infiltratör som ligger bakom detta!! 🙂

  2. åsa skriver:

    Hahaha, det hade jag missat.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s