En tysk, en ryss en fransos och en mimosa…

I Italien får kvinnorna mimosainternationella kvinnodagen. Då denna blomma inte är så vanligt förekommande och heller inte i blommning i Sverige den 8 mars fick min sambo en strålande ide’. Han gav mig en burk mimosasallad.

I Italien är den här majonäskrämen känd under namnet ”Insalata russa”, rysk sallad. I Tyskland heter den ”Italienische salat”, italiensk sallad och i Ryssland går den under namnet ”Fransk sallad”. Ett mer tvetydigt ursprung får man leta efter.

Den italienska varianten har mer grönsaker och mindre frukt än den svenska. Morötter, ärtor, saltgurka och potatis är vanliga ingredienser medan man i Sverige ibland gör det så lätt för sig att man blandar en burk coktailfrukt med grädde och majonäs.

Ett svenskt recept.

Ett italienskt recept. (På italienska men med pedagogiska bilder och video.)

Annonser
Det här inlägget postades i Italien, Kommunikation, Mat och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s