Sveriges mästerkock del 9 – Sentiamo kommenterar

Idag sattes de resterande kockarna på prov genom en lagtävling. De skulle komponera en trerättersmeny till sex personer i juryn. Den hade för tillfället berikats med Erik Lallerstedt, Stefano Catenacci och Malin Söderström.

Malin Söderström var den första, av mycket få kvinnor, att vara med i kocklandslaget. Är det inte underligt? Hur kommer det sig att så få kvinnor kommer upp på toppnivå i kockyrket? Finns det en förklaring? Om ni såg Skavlan i lördags vet ni någon som säkert skulle ha svaret klart och tydligt. Programmet gästades nämligen av författaren till ”Män är från Mars och kvinnor från Venus”. Han har dessutom mage att komma till Sverige och föreläsa om varför mannen ska ligga på soffan när han kommer hem från jobbet och kvinnan inte (inte många män som platsar i kocklandslaget där inte). Vidrigare livsfilosofi och världsuppfattning får man leta länge efter (hoppas jag). Det var inte långt ifrån att jag sträckte mig efter hagelgeväret och sköt sönder TVn.

Ja, ja tillbaka till Mästerkocken.

Sigids lag förlorade och det var på grund av hennes dessert; plommonkompott med sabaione. Hon var förkrossad. Jag led med henne och hennes sårade själ.

Så här tyckte domarna

Per Morberg hade gjort en viltgryta till den sista deltävlingen inför utslagningen. Det röda laget (förlorarna) fick ta varsin sked och stoppa ned den i grytan och smaka av. Det gjorde de, många gånger. De skulle lista ut de olika ingredienser som grytan var komponerad av. I min värld hade man fått rätt för både ”bakterier” och ”saliv”.

Per fick åka hem. Inte Morberg alltså utan Järn.

Nu är det bara nio deltagare kvar och det blir svårare och svårare. Vissa stjärnor lyser dock klarare och klarare. Mattias, Josefine, Josefina och Sigrid är mina favoriter.

Så här lagar du vinnarmenyn

Det här inlägget postades i Kommunikation, Mat, Nyhet och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s