Alla hjärtans dag- mer geléhjärtan åt folket!

– Älskling vi skiter i Alla hjärtans dag i år. Vi lägger pengarna på någonting bättre än geléhjärtan, blommor och röda, hjärtformade kort med förtryckta, banala kärleksförklaringar på.

Säger man inte så varje år? Man tänker att denna kommersiella högtid minsann inte ska få ta sitt grepp om oss. Vi kan fira vår kärlek en annan dag, eller helst, varje dag, utan att någon annan säger till oss att göra så.

Så blir det aldrig.

Då står man här igen med en ask billiga geléhjärtan från ICA eftersom man in i det sista hållit fast vid sina principer fram tills att man tillslut fått rannsaka sig.

När butikerna fullkomligt skriker ”Fira din kärlek!” börjar man tänka efter. På hur mycket skit ens bättre hälft har fått ta och hur elak/trotsig/schizofren/hormonstinn/falsk/dum/lat/otrevlig och vidrig man själv har varit under det senaste året. Man kommer tillslut fram till att en ask geléhjärtan nog ändå måste inköpas. Det är ju det minsta man kan göra.

När man står där i kassan med hjärtan i korgen och sitt eget hjärta i hopskryklat av självförakt köper man på något sätt tillbaka den kärlek som man skulle ha visat under det senaste året istället för att fokusera på skitig disk, alla dessa berg av använda rakhyvlar och tandtråden i bilen.

Man tänker att nu ska det minsann bli bättring. Geléhjärtan ska reparera den missade kärleken under det gångna året och de representerar en helrenovering av ens egna dåliga samvete.

Så, här älskling får du en ask hjärtan fulla av den kärlek du inte fått sedan förra årets ask.

Slit dem med hälsan! (för hälsosamma lär de ju inte vara)

Annonser
Det här inlägget postades i Kommunikation, Sinnen, Uncategorized och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s