Två atypiska matklassiker från Italien

”Patate e pipe” är dialektalt från Kalabrien och betyder ”Patate e Peperoni” (potatis och paprika). Det är precis som det låter mycket enkelt och jättegott. Man kan göra det i stekpannan eller i ugnen. Viktigt är att man har goda råvaror och inte snålar medolivoljan.

En annan klassiker som jag ofta åt på ”Il Troja” i Florens. En Restaurang som egentligen heter Trattoria Sostanza men som alla kallar för Troja (betydelse: hora). Fråga mig inte varför. En liten livlig restaurang på en bakgata vid Piazza Ognissanti. Högt i tak och alltid full av pratglada matgäster.

De serverar typisk toskansk mat, allt från Bistecca alla fiorentina (Florentinsk biffstek), fegatini di pollo (kycklingleverpate), ribollita (bröd och bönsoppa) till filetto al pepe verde (oxfile med grönpepparsås) och pannacotta. Jag brukar äta smörstekt kycklingbröst där. Den kommer in rykande varm med fräsande smör i en ugnsform. Precis som ovanstående, enkelt men förlamande gott.

Det finns ingen anledning att förklara för er hur man går till väga för att tillaga de båda anrättningarna. Eftersom det är så barnsligt enkelt låter jag er använda fantasin. Snåla bara inte med smöret.

Buon apetito!

Annonser
Det här inlägget postades i Italien, Kommunikation, Mat, Recept, Resor och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s