Belgiens nationalrätt- Moules frites

Första gången jag beställde musslor och pommes frites var på en liten strand på franska rivieran i närheten av Nice. Tillsammans med strålande solsken, en god vän, ett glas krispigt vitt vin och en fantastisk solbränna blev detta ett ögonblick att ej förglömma.

Aldrig hade tanken slagit mig att musslor kunde passa så bra med friterad potatis men musslornas sälta och lite feta smak gick i samma hjulspår som de förstnämnda. Tillsammans skapar de harmoni på ett okonstlat och inbjudande sätt.

När jag senare var på kärlekssemester i Bryssel var, förutom kärleken, musslorna den stora huvudpersonen. Maneken Pis i all ära men det är ändå Belgiens nationalrätt som lockar mest. Och den fantastiska trappistölen såklart. (På Systembolaget kan man hitta bl.a. Chimay, Orval, Rochefort och Westmalle).

Att koka musslor i vin och vitlök är ingen konst. Häll på lite chili också så får det extra sting. Servera med hemgjorda potatisstänger och ett trevligt vitt med lite kropp som står upp mot hetta och fetma.

Annonser
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Belgiens nationalrätt- Moules frites

  1. Ulrika skriver:

    Har aldrig provat men nästa gång vi äter ihop så vet jag vad du skall få bjuda/ till laga till mig!!! 😉

  2. apa skriver:

    roligt x)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s