Italiensk politik ur en bitterironisk svenskas perspektiv

Ulrika Lidén bor i Florens och är en rolig människa. Hon har åsikter om allt. Dessutom är hon väl insatt i Italiens politik. Något hon bär med sig sen hon drev en kaffebar i utkanten av stan och lyssnade på pseudopolitiska samtal dagarna i ända. Italienare är ju även de kända för att ha åsikter om allt och därför förvandlas ofta kaffebarer till politiska hållhak för områdets alla kortspelande, koffeinberoende gubbar. Hade de själva fått bestämma skulle de nog alla sitta i riksdagen vid det här laget.

Ulrika har nu börjat blogga och gårdagens inlägg handlade om Florens borgmästare Matteo Renzi och en viss Fabrizio Corona som på ett ”Birroianskt” viss försökt nästla sig in i politiken. Borgmästaren hade blivit tvungen att förklara för Corona att politik faktiskt var seriösa saker. Så här skriver Ulrika:

”Vet inte om ni i Sverige någonsin har hört talas om en viss Fabrizio Corona?? En slug italiensk halvmaffios som gör allt för att det skall talas om honom utan att bry sig speciellt mycket om regler och lagar. ”

”Corona som han presenterade sig i senaste rättegången…………..”

Hon analyserar den italienska omvärlden med bitter ironi på ett italiensk-svenskt språk. Underhållande.

”Här har vi strålande sol och har varit ute på en promenad i solen med min son och fick riktiga vårkänslor, men dom går väl över fort antar jag.”

Läs hennes blog här.

Vad detta har med vin, mat & sinnenjutning att göra? Politik i all ära men inte är det någon sinnesnjutning i de allra flesta fall och i särklass inte den italienska. Men att skratta är sinnesnjutning på hög nivå. Vin och mat hör samman med ett gott skratt och få saker är mer uppfriskande än att skratta när det är som eländigast (d.v.s. om den politiska krisen i Italien).

Det här inlägget postades i Italien, Nyhet, Sinnen och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s