Sveriges Mästerkock del 6- Sentiamo kommenterar

Kummel vann över kalvlever och svamp när Sigrid var enhäldig domare.

Eftersom Marco förra gången snubblade på sin tidsoptimism kommenterade Per Morberg att fisken måste hinna bli klar. Marco tyckte då att det var Per’s fel att fisken, tillagad med kapris, apelsin mm, blev klar för tidigt.

”Inte riktigt bra”, tyckte Per. (Vad han inte visste var att det var hans fel.)

Se Marco’s sågning av Per’s råd här.

En som jag har tyckt varit stabil ända sedan början är Lina, den rödhåriga norrländskan. Hon var så koncentrerad i dagens program att hon inte skulle märka ifall ”Kungen i kalsonger trippade förbi”. Vilket i och för sig inte skulle vara så konstigt med tanke på hans tidigare förehavanden.

Mattias är en annan stabil kille som gör fina uppläggningar. Det känns som att han visste vad han gjorde när han vek fisken dubbel och fick till den där glansiga känslan.

Eva-Lott höll på att kräkas av blotta tanken på lever. Kväljningar gör inte så smakfull TV därför tyckte jag att det var extra bra att det inte blev just det. Jag är fortfarande lite extra känslig efter förra veckans maginfluensa.

”Jag lurades av min kärlek”, sa Sigrid när hon presenterade sin något spretiga skapelse. Hon kom dock undan med att älska för mycket och för många (ingredienser) den här gången.

Wilhelm gjorde en smaklös sås men gjorde om och gjorde rätt. Han gled alltså vidare men med det ständiga leendet något rakare.

Josefine såg så sammanbiten ut när hon tillagade sin fisk att juryn undrade om hon verkligen tyckte att det var roligt att laga mat. Den sura nunan var dock ett vinnande koncept och hennes fisk blev bedömd som godast i kväll.

Tossig spenatsoppa à la Dennis, Oharmonisk fisk på Marco’s vis och Den flottiga risotton Patrik var de rätter som inte höll måttet och deras kreatörer fick mötas i ännu en duell.

Hängmörad ryggbiff ska stekas: rare, medium rare, medium och well-done är uppgiften. Inte helt lätt av resultatet att döma.

Om än med ont i magen och själen, fortsätter Marco sin bana inom matmästeriet i rutan. Det blir spännande att se vem han då ska skylla sina misstag på. Kungen kan nog ligga nära tillhands om han skulle spatsera förbi i sina gudsförgätna kallingar.

Patrik sa adjö med gråten i halsen efter att han helt utan att ana det klarat utmaningen sämst.

Jag blir mer och mer övertygad om att det är smärtsamt att tävla i matlagning. Det svider i hjärtat av blotta tanken på att få ett kulinariskt kärleksbarn negativt bedömt. De är mycket kurage i våra amatörer och de ska ha cred för sin känslomässiga uthållighet.

Det här inlägget postades i Kommunikation, Mat, Nyhet, Uncategorized och har märkts med etiketterna , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Sveriges Mästerkock del 6- Sentiamo kommenterar

  1. Ping: Klas Lindberg ”tog sig för nötterna” och kammade hem storvinsten | Sentiamo – by Sarah Djerf

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s