Godaste pastan med Karljohansvamp- Tagliatelle ai funghi porcini

Lite utanför säsong kanske men jag blev så sugen på ”Tagliatelle ai Funghi porcini” att jag bara måste dela med mig av mitt godaste recept. Det är dessutom superenkelt och väldigt billigt särskilt om man som vi har en svampkoloni utanför köksfönstret 🙂 Samma recept kan användas även till andra typer av svamp såsom kantareller eller champinjoner.

Obs! Det är ett typiskt italienskt recept utan grädde så var inte rädda att ösa på med olivoljan.

Tagliatelle ai fungi porcini

Ingredienser: Karljohansvamp, vitlök, olivolja, parmesan, tagliatelle (färsk eller torr), salt, chili.

1. Rensa Karl-Johansvampen och ta bort alla maskätna delar. Skär den i tunna skivor på längden.

2. Sätt på pastavattnet.

3. Värm olja (täck bottnen) i en stekpanna och lägg ned 2 hela vitlöksklyftor som krossats lätt under en kniv. Låt oljan ta smak av vitlöken utan att vitlöken blir bränd. (bränd vitlök smakar apa).

4.  Lägg i svampen, salta och stänk på lite chili. Sänk värmen och stek tills de blivit mjuka.

5. Salta pastavattnet och lägg i tagliatellen i det kokande vattnet.

6. Ta ur vitlöksklyftorna som nu gjort sitt. Blanda ned pastan i svampen med lite av pastavattnet och låt pastan koka färdigt ( al dente om torrpasta) tillsammans med svampen i stekpannan. (Stärkelsen i pastavattnet gör att det blir lite krämigt)

7. Riv över parmesan och servera med ett torrt Riesling från en trevlig producent som vet vad han håller på med och kan sin sak som t.ex. Laurent Barth.

Buon apetito!

Annonser
Det här inlägget postades i Italien, Mat, Recept och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Godaste pastan med Karljohansvamp- Tagliatelle ai funghi porcini

  1. Eva Djerf-Nichols skriver:

    Låter jättegott det ska testas någon dag framöver.Hälsningar faster Eva

  2. Mrs G skriver:

    Det låter väldigt mumsigt. Själv tillagade jag den här pastarätten igår http://wp.me/p1uIV8-2Kr

    Kram Mrs G

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s