E-Types restaurang totaldissas- ”Med tanke på hur mycket resten av Europa led av de djävla vikingarna så får det anses grymt att gästerna ska behöva återuppleva traumat här” (A A Gill)

Martin ”E-Type” Eriksson har öppnat världens första vikingarestaurang i Gamla stan i Stockholm. Här kan man festa på på mjödkokta musslor och glödhoppor med strunkamos.

– Jag åt senast i går kväll våra mjödkokta musslor, det har jag gjort en gång i veckan sedan i november, säger E-Type till DN.

A A Gill är en välrennomerad krogkritiker från Skottland. Han fick i uppdrag att äta sig runt i stan för att göra sig en bild av svenskarna och staden genom dess matutbud. Han åt stekt strömming på knäckemacka, Biff Rydberg på PA & co  och ren, enkel, minimalistisk mat på Gastrologik och gillade det. Mistral fick inget höjdarbetyg men värst kritik fick Aifur, vikingakrogen signerad allas vår discodiva.

”Detta var helt och hållet fruktansvärt. Maten var usel, ogenomtänkt, smaksatt och kryddad av ett vårdslöst troll. Musiken var lika gräslig och det var gott om flåshurtigt brölande som fick mig att vilja klösa av mig ansiktet av ren genans. ”

Gill verkar måttligt förtjust i att dricka mjöd ur myskoxhorn och slänga avskavda grisfötter bakom ryggen.

”Tack gode Gud så är detta den enda restaurangen med vikingatema i Stockholm. Men det är fortfarande en för mycket. Man borde bjuda in saxerna att komma och plundra och härja där”, fortsätter matkritikern.

E-Type försvarar sig genom att erkänna att han är artist och inte krögare och att hans krog inte är till för matsnobbar.

– ”Han (Gill, reds anm.) sitter i sitt engelska glashus och kastar stenar. Jag svär, jag är supernöjd och vi kommer inte att ändra oss. Vi ska få det här att bli världsbäst men även då kommer han att fortsätta att sura. ”

Ja, kontentan av det hela är att E-type kommer att fortsätta bygga upp sin dröm om att bli världsbäst på vikingamat (det ska nog gå bra, med tanke på konkurrensen :)), tugga i sig mjödkokta musslor och rida på vågen av ”Så mycket bättre”.  A A Gill däremot, kommer inte att göra detsamma. Han vet numer att det inte riktigt är hans grej att bröla i takt med ”This is the way” på en vikingasylta i Skandinavien. Man lär sig någonting nytt varje dag…

Annonser
Det här inlägget postades i Kommunikation, Mat, Nyhet och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s