Sveriges Mästerkock- Sentiamo kommenterar

Här kommer en kommentar till programmet ”Sveriges Mästerkock” eftersom jag är barnsligt förtjust i att se drömmar gå i uppfyllelse och älskar ju, som bekant, matlagning.

En kommentar som den Mannerström ger japanen från Nacka är något man gärna skulle vilja höra.

-”Du utstrålar kvalitet, både som människa och som kock.”

Att utstråla kvalitet finns nu på min checklista över saker att förbättra under 2012. Inte nödvändigtvis som kock men som människa.

Josefina från Uppsalas älgfärsbiff såg inte så god ut men att hon först hyllade Per Morberg som sin favoritkock i världen och att han sen totalsågade hennes mat var i sig rörande. Hon blev så glad när hon gick vidare att jag faktiskt blir rörd till tårar. Kan det vara lokalpatriotismen som hägrar? Hon kom ju från min gamla födelsestad trots allt.

Josefinas audition

Det ska bli kul att följa Carmencita- tjejen som verkar ha alla sinnen i topptrim. Hon vill få folk att gråta med sin mat. Det kan bli matskådespel av hög kaliber.

Pers pasta med valnötspesto såg sagolik ut. Den blev ju tokhyllad dessutom vilket gjorde att blotta tanken födde en hunger utan dess like.

Om muskelberget hade förberett sig inför tävlingen genom att ta reda på vilket typ av kött han skulle tillaga istället för att hänga på gymet kanske vinnarskallen hade varit till någon nytta.

Grishals och mangold av en skånsk halvitalienare hyllades med Laura Pausini och ett evigt imiterande av Ferdinands tjurfäktare. De är ju spanjorer dock så  det var inte ett endaste rätt där av domartrion.

Det ska dock bli kul att följa fortsättningen och se om de hittar någon matskapare därute som har mod, lust, kunskap, passion, känsla och stresstålighet att bli årets amatörmatkändis med hela svenska folket.

Var det någon mer än jag som gick på att Aujalay var nötallergiker förresten?

Annonser
Det här inlägget postades i Kommunikation, Mat, Nyhet, Sinnen, Uncategorized och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s