Italienskt vin gjort på 20 druvor från 20 regioner

Italien är ett splittrat land. Kanske kan detta bero på att det faktiskt är en relativt ung nation. Det var länge olika regioner som styrde självständigt. Under Dantes, Bocaccios och Petrarcas Florens försökte man genom litterära verk att unifiera de olika dialekterna men det var först när Tv’n kom på 50-talet som man började förstå varandra språkmässigt och en ”riksitalienska” växte fram.

Denna union symboliseras nu i två viner som gjordes i samband med att man firade 150 år som nation 2011. Dessa viner, ett vitt och ett rött, består av en druvblandning på 20 olika sorter per vin. En ursprungstypisk druva per region har valts ut och blandats till ett och samma vin.

Vinerna finns nu att beskåda på ”Enoteca Italiana” i Siena men frågan är: hur smakar de? Går den smaken att på något sätt jämföra med det klimat som råder i Italien idag?

Annonser
Det här inlägget postades i Italien, Kommunikation, Nyhet, Uncategorized, Vin och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s