Blindprovning av mousserande från tre länder

Detta bildspel kräver JavaScript.

Gårdagens bubbeltrubbel resulterade i en blindprovning av tre mousserande från tre olika länder: Uruguay, Frankrike och Sydafrika. Jag är själv inte märkvärt bekant med varken uruguanska eller sydafrikanska viner så spänningen var hög.

Frankrikes Champagne Billecart-Salmon var den överlägsna vinnaren då denna spelade i en helt egen klass. Den sydafrikanska Pongràcz, Pinot noir-Chardonnay hade ett lite klumpigt perlage som tyvärr avtog alltför snabbt. Smaken av citrus och gröna äpplen var behaglig om än dock lite för kort. Menlös var det generella betyget av gårdagens jury. Helt ok blir ändå slutbetyget eftersom priset ligger på 109 kr. Vin nummer tre var ett uruguanskt blanc de noir för 95 kr, Castelar Brut Reserve. Jag ville verkligen att det här skulle överraska och vara förföriskt. Tyvärr var den inte bra någonstans :(. Om den inte var korkskadad (vilket jag har en stark misstanke för) är detta ett förskräckligt vin. Behagliga bubblor och en trevlig lite ljusrosa färg kunde inte balansera den doft och smak som skulle komma. Doften av rutten mandel och smaken av mögel och unken källare gör detta vin odrickbart. Egentligen borde jag prova detta vin en gång till. Ge det en chans till och hoppas att den flaska jag köpte var defekt. Det tar dock, som ni förstår, emot.

Summa summarum: Nästa gång ska Champagne få stå upp mot en riktigt bra Franciacorta och något annat bubbel som håller samma prisnivå. Det var en något orättvis blindprovning men som, om den hade visat ett annat resultat, hade varit årets scoop.

Tips! Om man har några gamla omaka strumpor, släng de inte utan använd de som blindprovningsoveraller.

Det här inlägget postades i Vin, Vinkunskap och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s