Nyårsgrubbel & bubbeltrubbel

Detta bildspel kräver JavaScript.

Nyårsafton. Den ultimata nyårsblåsan hänger på en galge och utsöndrar förväntan om en gnistrande kväll då allt kan hända. Nyårssuppén har aldrig varit så välplanerad, spännande och perfekt kombinerad.  Den specialbeställda, svåråtkomliga, svindyra men fantastiskt underbara skumpan ligger på kylning. Ärliga, äkta och goda vänner väntar på att det ska bli kväll och får komma hem till det välstädade, orginella och unika hem som på ett sydlänskt, exotiskt, välkomnande sätt väntar på att omfamna dem.

Eller?

Golvet är fullt med leksaker, diskborstar, skedar, plastpåsar, en halväten mandelskorpa och andra saker som kanske inte borde ligga där. Det doftar italiensk kaffebar (citron och kaffe) i köket efter morgonens citronkakebak (se gårdagens inlägg) och efter att jag bryggt kaffe med kannan på diskbänken istället för under själva filtret. Undrar varför just den kombinationen bringar fram exakt samma doft som man möts av kl nio i vilken kaffebar i Italien som helst?

En oplanerad, spontan, sjuttiotalsmiddag med bl.a. sjötunga walewska på menyn väntar mig. Eftersom detta är en improviserad kväll har bubbelbeställningsmomentet uteblivit från agendan. Men, doften gör det inte svårt att intala sig att bredvid den här italienska kaffebaren ligger en liten vinaffär med kunnig expertispersonal som kommer att plocka fram fyra helt fantastiska champagner från små okända vinhus som ingen av mina gäster någonsin hört talas om. (trängsel på Systembolaget på nyårsafton känns inte riktigt lika mysigt).

För en planeringsallergiker är spontana evenemang det enda riktigt fina. Allt löser sig. Det viktiga är ändå att ha kul och må bra.  Att sitta på en välplanerad parmiddag i ett Guccifodral tuggandes på en hummer i ett perfekt hem med en flûte Krug i den välmanikyrerade handen kan eventuellt bli lite stelt. Då dricker jag hellre samma champagne vid lite mer avslappnade former. Varför inte sabrera flaskan för att sedan avnjuta den ur en högklackad sko? Ett enkelt tips bara 🙂

Lite framförhållning hade dock löst det bubbeltrubbel vi nu försatt oss i.

Det löser sig. Ett motto som kommer att följa mig även under 2012.

Det här inlägget postades i Italien, Mat, Recept, Vin och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s