Mozartkulor- recept från experten

Det kan låta lustigt men är det något jag kan kalla mig expert i så är det nog Mozartkulor. Det var hos min klasskompis Moa som jag först satte tänderna i denna juldelikatess. Sedan den dagen har det varit mitt kall i livet att leverera kulor varje jul.

Variationerna har varit oändliga; gröna, rosa, fyrkantiga, runda, stora och små. Svordomar, flygande marzipan och kletig nougat under strumporna har blivit en del av familjen Djerfs julfirande. År av övning har dock resulterat i en förfinad teknik så numer går det faktiskt ganska lugnt till.

De blev runda, naturfärgade och doppade i mörk choklad i år.

Detta bildspel kräver JavaScript.

 Le palle di Mozart  🙂

Ingredienser: nougat, marsipan eller mandelmassa, ev. en skvätt rom och karamellfärg, smält choklad. Ju bättre kvalitet på råvarorna desto godare kulor.

1. Skär den kalla nougaten med en vass kniv i små bitar.

2. Skär mandelmassan eller marsipanen (som eventuellt smaksatts med lite rom och färgats i den färg man föredrar) i lagom stora bitar.

3. Tryck ut marsipanbiten till en platt rund plätt. Lägg nougaten däri, tryck ihop och rulla sedan försiktigt i handflatan tills den blir rund och jämn. (Vill man göra fyrkantiga kulor räcker det med att man klämmer runt marsipanen.

4. Doppa i den smälta chokladen och låt stelna.

Tips! Vill man kan man sticka in en mandel eller nöt i kulan för lite extra tuggmotstånd.

Avnjut tillsammans med en härlig kopp kaffe och gott sällskap.

Annonser
Det här inlägget postades i Mat, Recept, Sinnen, Uncategorized och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Mozartkulor- recept från experten

  1. Matilda skriver:

    Detta är ju bara så gott!!!

  2. sentiamo skriver:

    Ja, en av julens höjdpunkter. Dessutom är det ju så kul att göra…iallafall när man lyckas 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s