Pinzimonio- italiensk plockmat

Nu börjar äntligen årets olivolja komma in på hyllorna även i Sverige. Den är dock inte helt lätt att hitta men ack så glad man blir när man kommer över en extra pikant och grön variant.

En lätt, nyttig och god förrätt, eller aperitivoplock är Pinzimonio. Man skär i all enkelhet grönsaker i stavar som man sedan doppar i ny olivolja som saltats och pepprats lätt. Enklare kan det inte bli.

Jag skulle gärna avnjuta detta med ett glas bubbel som t.ex. Italiens svar på Champagne, Franciacorta. En trevlig och prisvärd är Il Mosnel.

Annonser
Det här inlägget postades i Italien, Mat, Recept, Uncategorized, Vin och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Pinzimonio- italiensk plockmat

  1. Ping: Bagna càuda – vegetarisk förrätt från Piemonte | Sentiamo

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s