Maria Carléns Kräftsoppa

www.lqpictures.se

Vem har sagt att man bara kan äta kräftor på sensommaren? Maria CarlénCarléns Fisk & Vätterkräftor är expert inom området och delar här med sig av ett av sina favoritrecept på hur man kan tillaga kräftorna under höst och vinter.

Fiskdelikatessbutiken är väl värt ett besök om ni har vägarna förbi.

Marias Kräftsoppa med dillcrème

Receptet räcker till 4 personer som varmrätt ( 6-8 personer som förrätt)

1 kg skalade kräftor ( spara skalen)

1 hackad gul lök

en klick smör

3 msk tomatpuré

1 msk cognac

1 uns cayennepeppar

8 dl vatten

2 dl tort vitt vin

3 dl grädde

2 dl creme fraiche

½ dl hackad dill

Fräs kräftskal och lök i smör ett par minuter. Rör ner tomatpuré, cognac, cayennepeppar, rör om.

Häll i vin och vatten och låt koka ca 15 minuter.

Sila sedan bort skal och lök och häll över i en ny kastrull. Låt puttra vidare ca 15 minuter och tillsätt sedan grädden.

Tag en skål och blanda creme fraiche med dill, salt och peppar. Ställ kallt!

Fram tills hit kan du förbereda innan gästerna kommer, till och med dagen innan.

Lägg lite kräftstjärtar i botten på varje tallrik. Värm upp soppan rykande het, häll i varje tallrik och toppa med dillcreme.

Nyttigt, gott och värmande på vinterhalvåret.

Kan avnjutas som en förrätt eller som en varmrätt beroende på portionsstorlek.

 

Annonser
Det här inlägget postades i Mat, Recept och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Maria Carléns Kräftsoppa

  1. Ping: Fyrarätters- färdigkomponerad meny till helgen | Sentiamo

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s