Spagetti allo scoglio (Skaldjurspasta)

Nu är det tid för att äta skaldjur så det bara ryker om det. Det är nu de är som bäst och vad kan bättre lysa upp i höstmörkret än en underbar skaldjurspasta serverad med ett härligt glas krispig Sancerre? 

Spagetti allo scoglio 

 Ingredienser: 500 g räkor, 100 g havskräftor eller scampi, 1 nät musslor, 2 vitlöktklyftor, 6 st tomater, 1 dl vitt vin, 4 msk olivolja, spaghetti eller linguine.

 1. Tvätta musslorna och ta bort de som är trasiga eller inte stänger sig om du knackar de mi bordet.

 2. Koka upp vatten i en stor kastrull. När vattnet kokar lägg i tomaterna. När skalen börjar spricka ta upp och skala. Skär i små kuber.

3. Ställ en ny kastrull på spisen med vatten till pastan.

4. Häll olivolja i en stekpanna. Skala vitlöksklyftorna och pressa lätt under kniven innan de hela läggs i oljan. Innan vitlöken fått färg lägg i tomaterna och låt mjukna på svag värme. Salta.

5. Under tiden har pastavattnet kokat upp. Salta och lägg i spaghettin. Koka tills den är nästan klar.

6. När tomaterna blivit mjuka ta upp vitlöksklyftorna och lägg i musslorna och vinet. Koka upp tills musslorna öppnat sig. Lägg i de övriga skaldjuren. Värm snabbt.

7. Häll i spaghettin tillsammans med lite av pastavattnet. Ställ på plattan och rör om tills såsen blandat sig väl med pastan som nu är “al dente”. (ca 2 min).

Vin: Servera med ett glas Domaine Delaporte, Sancerre Blanc 2010.

 

Annonser
Det här inlägget postades i Italien, Mat, Recept, Vin och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s