Lördagsbrunch à la Alisson

Alla föräldralediga, arbetslösa, hemmamän/fruar, kvällsarbetare, influensasjuka et.c., sätt i gång! Det är hög tid att baka bröd till morgondagens lördagsbrunch. Här kommer ett recept på ett helt fantastiskt, kaneldoftande, nyttigbröd. Perfekt för säsongen. Upphovsman är modeexperten och amatörkocken Alisson Montecinos. Lycka till!

  • 6 dl rågsikt
  • 3 dl rågkross
  • 2 dl grahamsmjöl
  • 1 dl krossat bovete
  • 1 dl krossade linfrön
  • 1 tsk salt
  • 1-2 msk kanel
  • 2 msk bikarbonat
  • 1 l filmjölk
  • 2 dl sirap (ljus eller mörk)

Blanda alla de torra ingredienserna för sig och rör därefter ner filmjölk och sirap.
Smörj två brödformar med smör och häll i smeten.
Grädda i 175 grader, på nedre falsen i ugnen, i ungefär 60 minuter.
Enkelt och gott.

Annonser
Det här inlägget postades i Mat, Resor och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Lördagsbrunch à la Alisson

  1. Alisson skriver:

    Går också bra att tillägga solrosfrön och russin efter smak (1,5 dl av varje)
    =)

  2. Ping: Världens bästa förrätt: Chèvre- och pärontoast med balsamicosås | Sentiamo – by Sarah Djerf

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s