Italienska chokladpäron

Päronen hänger just nu mogna på träden och är godare än någonsin. Här kommer en höstdessert från Italien som piggar upp i regnrusket. Den är dessutom lätt att göra och ganska kalorisnål.

Pere al cioccolato

Ingredienser för fyra personer : 4 päron, 100 gram mörk choklad, kanel, 1 msk maraschinolikör (kan uteslutas för en mer barnvänlig variant).

Tvätta päronen men behåll stjälkarna. Ställ dem i en ugnsfast form med någon sked vatten och maraschinolikören. Ställ in formen i ugnen på 200 grader i ca 30 min.  Ta ut och låt svalna, skala och lägg upp på fat.

Under tiden, smält chokladen över vattenbad och blanda i lite kanel. Häll chokladen över päronen tills de är helt täckta. Servera som de är eller med lite grekisk yoghurt garnerad med hackade mandlar eller nötter.

Annonser
Det här inlägget postades i Italien, Mat, Recept, Uncategorized och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s