Experimentering av ny barriqueform

Nydanande personligheter finns det gott om i vinvärlden. En som kan räkna sig bland dessa är Vincent Laroche (inte släkt med Michel Laroche, utan en annan familj)  på Domain de la Meulière i Chablis. Han har egendesignat ekfat för att vinet ska få maximal ekkontakt under lagringen.

Dessa äggformade barriques har ännu inte börjat användas men han får en stolt glimt i ögat när han glatt visar upp dem.

Hans viner är annars barn av sin jord och uppvisar mineralitet och en sval krispighet. Ek är inget man direkt kopplar samman med vinerna och absolut inte en extra stark kontakt med denna.

Innovation i all ära men nu hoppas jag bara att ”dinosarieäggen” inte kommer att förstöra en redan så kvalificerad produkt.

Annonser
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s