Potatis- & äppelgratäng med Camembert

Är du trött på den sedvanliga vitlöksdoftande potatisgratängen och längtar efter ett innovativt och ännu godare alternativ? Här kommer lösningen! Hemligheten är smält vitmögelost och säsongsfrukten äpple. Ljuvligt gott!

Till fyra personer:

4 medelstora potatisar

4 äpplen

1 Camembert

4 msk mjölk

4 msk grädde

40 gr smör

salt, peppar

Sätt ugnen på 180 C.

Skala potatisen och skär i skivor. Koka i fem minuter i lätt saltat vatten.

Skala och skiva äpplena. Stek i fem minuter i smöret.

Varva potatis, äpple och skivad Camembert. Salta och peppra. Häll över grädde och mjölk.

Ställ in i ugnen tills den fått färg och potatisen är mjuk.

Avnjut tillsammans med t.ex. fisk, fågel eller fläskfilé och ett trevligt vin. Kanske ett lite kraftfullare Chardonnay från södra Bourgogne eller ett vin från Sicilien gjort på druvsorten Inzolia.

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s