De bortglömda bubblorna

 

I Lombardiet i norra Italien producerar man bubblor som om vore det Champagne. Ännu har få svenskar fått upp ögonen för denna ofta prisvärda variant. Spanien har Cava, Frankrike Crémant och Italien Prosecco. Vad man sällan poängterar är att Prosecco är namnet på druvan, som ofta har en aromatisk smak av päron. Franciacorta däremot är tillverkad på samma sätt som Champagne med undantaget av druvsorterna som används. Pinot Blanc trivs bra i området och blandas ofta med Pinot Noir och Chardonnay (som ju är basen till Champagne). Smaken är ofta torr och brödig.

En lite bortglömd bubbla som förtjänar en stund i rampljuset.

På Systembolaget finns det att tillgå på beställningssortimentet.

Annonser
Det här inlägget postades i Italien och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till De bortglömda bubblorna

  1. Ping: Pinzimonio- italiensk plockmat | sentiamo

  2. Ping: Bästa årgången på tjugo år för mousserande italienare | Sentiamo

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s